09.10.2023
Rok utekl jako voda a sezóna je za námi! Kolik jsme společně ujeli kilometrů? Který zájezd byl nejoblíbenější? A kde je na vodě nejlepší pivo? Přečtete si zhodnocení skvělé vodácké sezóny 2023.

Statistika, nuda je?

Ne z pera kormidelníků Peřej Tours. V nabídce Peřej Tours najdete celkem 11 řek v 5 zemích Evropy. Termínů jsme měli mnoho a jednoduchou násobilkou získáme výsledný počet odjetých zájezdů a výletů

Tipnete si výsledek? Nebudeme napínat – bylo jich přesně 110!. 

O vaše pohodlí, bezpečí, perfektně připravené vybavení, zázemí a program se staralo celkem 40 lidí. Díky patří všem:

  • zkušeným rozvážným řidičům, 
  • svalnatým instruktorům a sympatickým instruktorkám,
  • trpělivým partnerům a partnerkám,
  • svižnému marketingovému týmu.

 

 

Tisíce kilometrů na souši i na vodě

Po souši jsme na všech dálnicích i okreskách okolo nejkrásnějších řek střední a východní Evropy najeli dlouhých 34 355 kilometrů. A kolik přímo na řekách? Přesně 3 231.

Kolik záběrů pádlem to celkem udělalo by snad nespočítal ani sám bůh moří a vod Neptun. Jedno je jisté: nádherných scenérií, panoramat a výhledů bylo dost. 

Ten na Tři Korunky cestou po Dunajci patří mezi ty, o kterých jste obvykle řekli: “Top!”.

 

 

Kdo chce kam, povozme ho tam

Jak si stáli konkrétní výlety a zájezdy během vodácké sezóny 2023 podle oblíbenosti mezi jednotlivými skupinami vodáků?

Třeba rodiny s malými dětmi využívali zejména plavby Olomoucí, výlety po řece Moravě a plavby na Dyji. Důvod je prostý – aby na klidné a pohodové vodě vyzkoušeli, jak to děti na vodě zvládají, jak se jim voda líbí.

Takové rodiny se staršími dětmi často rezervovaly slovenské řeky. Vévodila jim hlavně Orava a kombinace Orava a Váh. Jde totiž o řeky, které jsou svižnější a ani puberťáci se na nich nenudí.

 

 

Jak na tom byly partičky, grupy a skupiny kamarádů (všech věkových kategorií, s ratolestmi i bez nich)? Pokud do jedné patříte, určitě rádi potvrdíte, že vůbec nejlepší byla řeka Dunajec. Nabízí skvělou vodu a výborné zázemí a ubytování na trase.

Kam s námi jezdili nejzkušenější vodáci? Nejvíce si užívali rakouskou Salzu a slovinskou Soču. Pokud navíc některou z těchto divokých řek sjedete vůbec poprvé, vysloužíte si označení mazák, borec nebo profík.

Firemní teambuildingy a programy jsme letos nejčastěji organizovali na Moravě, slovenském Hronu a Oravě, a nevynechali jsme ani Dyji nebo Salzu.

Stranou nezůstali ani školní výlety a kurzy pro děti a studenty. Ty jsme nejčastěji přivítali na plavbě po řece Moravě a řece Vltavě.

 

Známe nejlepší kempy

A to je velká výhoda. Znalost řízení raftů a kánoí, vlastností mírné i divoké vody nebo nejhezčích míst na trase není pro povedený vodácký zájezd zdaleka všechno. 

Za 30 let na vodě víme, kde složit hlavu, aby si unavené tělo vodákovo po náročné plavbě do druhého dne řádně odpočalo.

 

 

Víme, kde je na Vltavě kemp s dětským hřištěm, stolním fotbálkem a vynikající snídaní. Řekneme vám, na které benzínce dostanete cestou k řece nejlepší sendvič. Nebo na které vyhlídce zastavit, aby se vám zatajil dech.

 

Kam na nejlepší pivo? Vodácká sezóna 2023 byla i o tom

I to vám řekneme naprosto přesně! Na Dunajci jsme letos nejlepší pivo mockrát pili v Červeném Kláštoře v penzionu Pltník.

Pokud máte rádi kávu a něco sladkého, víte, že jsme zastavovali v oblíbené kavárně na Vltavě v centru malebného Českého Krumlova, a to hned pár kroků od Lazebnického mostu v podniku Masná 130.

Výborné tradiční slovenské jídlo –⁠ třeba halušky s čerstvou bryndzou –⁠ jsme si s chutí dávali vždy cestou po řece Oravě v Dolném Kubíně v penzionu Koliba

 

 

Bezpečnost především –⁠ přežili všichni?

Samozřejmě. Kolik pádel jsme letos pustili po vodě sice spočítáno nemáme, pamatujeme si ovšem jednu uplavanou svačinu. Voda není souš a někdy se prostě stane malá nehoda. 

Že se občas někdo “udělá” a polkne pár doušků z říčního koryta k vodáckým výpravám patří, a často se na příhody se šťastným koncem v pohodlí domova se smíchem vzpomíná.

 

 

Bezpečí je pro nás na prvním místě, ctíme peřejácké desatero a na vodu jsme se nebáli vzít nejmenší děti ani během vodácké sezóny 2023.

Letos se proto na Vltavu vypravil i dvouletý Honzík. Jak si vodu užil? S pevně zapnutou vestou byl plnohodnotnou součástí posádky raftu!

“Vzít tak malé dítě na vodu může vypadat jako šílenost. Ani vteřinu jsem se ale nebála. Lidi z Peřej Tours se chovají naprosto profesionálně a je vidět, že vědí, co dělají. Zároveň umí udělat takovou domácí pohodu”, svěřila se jeho máma Anička.

 

 

Voda je láska, a na vodě je láska

Kolik lidí se během vodácké sezóny 2023 pod taktovkou Peřej Tours na výletech rozešlo? Nechme mluvit čísla: 0. Máme proto neskromné vysvětlení. 

Kompletní servis Peřej Tours dává prostor užít si dovolenou naplno a pár dní v roce neřešit vůbec žádné potíže.

Jak úspěšný byl Amor, když mířil lukem na čluny? Posuďte sami. Dobrých pět párů opouštělo naše zájezdy zasaženo do místa, kde láska proudí sama. 

Zamilovat se můžete do řeky, stejně jako na řece. Pevně věříme, že s novými páry potkáme i v roce 2024!

 

 

Vánoce jsou za dveřmi

Zhodnocení vodácké sezóny 2023 je za námi a zbývá oznámit malou novinku. Znovu jsme pro vás připravili vánoční vouchery. Tentokrát budou s překvapením. Pokud jich svým blízkým pár pořídíte, jejich radost bude dvojnásobná.

Děkujeme, že jste s námi letos byli. Jezdíme už 30 let, s radostí, s chutí a nadšením z toho, že jste spokojeni – a rádi se k nám vracíte!

Potřebujete poradit s výběrem řeky? Zavolejte klidně o půlnoci. Jsme na +420 603 113 344 nebo e-mailu info@perej.cz a hodíme vám lano.

Tak ahoooj příští rok na vodě!

Chcete vědět, co v Peřej Tours chystáme? Dostávejte novinky jako první!
Na těchto webových stránkách jsou k vylepšování služeb využívány soubory cookies.